Wednesday, 28 September 2011

QOTD

Allah telah berfirman di dalam Al-Quran: 
“….Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu sehingga mereka sendiri mengubah nasib mereka….” (Ar-Ra’du:11)

Tuesday, 27 September 2011

Herba Maharani



Herbal Kebahagiaan Wanita & Perangsang.....

Antara khazanah perubatan dan amalan kesihatan yang tertua khusus untuk wanita. Ramuan khasnya telah menyerlahkan kehebatan dan keterampilan wanita sehingga kini. Herbal Maharani masih tetap menjadi pilihan utama dalam penjagaan kesihatan dan kecantikan wanita di seluruh dunia. Amalan berterusan dan manfaatkan kesihatan keseluruhan.


Formula Yang Unik

Mengikut rekod perubatan dari Dinasti Ming, Bai Feng Wan berasal dari Dinasti Tang. Semasa pemerintahan Dinasti Qing, pakar dari hospital maharaja telah melakukan kajian dan memperbaiki kandungan 'Wuji' (sejenis ayam hitam) Bai Feng Wan , satu produk asli negeri China dan seterusnya melantik Tong Ren Tang sebagai pembekal tunggal kepada kaum kerabat maharaja. Malahan Maharani Ci Xi sendiri mengambil makanan tersebut sebagai penyubur dan awet muda. Seterusnya Tong Ren Tang Te Zi Bai Feng Wan sehingga hari ini telah dipamerkan dalam muzium Istana Larangan di Peking.



Herbal Maharani Hebat & Unik Kerana :-
-Menyelesaikan masalah wanita dan remaja (keputihan, peredaran haid & senggugut )
-Menguatkan dan mengecutkan (otot-otot rahim, sistem peranakan dan amalan selepas bersalin)
-Melegakan masalah (sakit pinggang, sakit belakang, sendi, lutut, migrain, angin dalam badan, lenguh-lenguh kebas dan urat saraf.
-Sistem organ dalam tubuh akan berfungsi dengan baik (Anti penuaan, awet muda, kecantikan dan kesuburan)
-Menegang dan memberi keanjalan pada kulit (payu dara, ovari, kawasan perut selepas bersalin & pinggul)
-Meningkatkan kadar metabolisma ( sel darah, minda, tekanan darah, menghilangkan kelesuan & kebahagiaan kepada pasangan)

Cara Pengambilan
Disyorkan setengah bola setiap pagi, sebelum sarapan (semasa ketiadaan haid). selama 12 hari sahaja selepas hari kedatangan haid yang terakhir. Hendaklah dimakan bersama air suam.
Peringatan:Bagi memastikan keberkesanan, adalah disarankan agar meminum air sekurang kurangnya 2 liter sehari. Tidak perlu dimakan ketika dalam tempoh kedatangan haid.
Ramuan:
Wuji (Gallus Gallus Domesticus), Cornu Cervus Nippon dan pelbagai herba Cina yang bermutu.
Diluluskan Oleh Kementerian Kesihatan Malaysia MAL 20014419T
Kepada sesiapa yang belum mencuba, apa tunggu lagi..... Realisasikan impian anda dengan herbal Maharani. Ianya halal, disahkan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia, diluluskan oleh Jabatan Kawalan Dadah Malaysia dan Kementerian Kesihatan Malaysia (MAL 20014419T). Ianya terbukti berkesan dan dapat membantu masalah wanita terutama keputihan, senggugut, kesukaran mendapatkan zuriat, wanita baru bersalin, hubungan suami isteri (dingin) & 1001 macam masalah berkaitan dengan wanita & kesihatan.

Cara makannya amat mudah. Satu kotak herbal maharani mengandungi 6 bahagian. Dalam satu bahagian tu.. terdapat 50 biji (halus jer..). satu hari kita kena makan 25 biji ajer. Maknanya satu kotak tu... boleh tahan 12 hari. Pengambilannya adalah selepas haid.... (Jangan makan ketika haid)
Contohnya : Tempoh haid saya 7 hari, maka hari kelapan saya mula makan herbal maharani sehinggalah hari ke 19. (1 kotak = 12 hari). Setelah habis sekotak, saya hentikan makan herbal maharani seketika sehingalah saya didatangi haid semula. Setelah berakhirnya haid, saya akan mengulangi cara makan yang sama. Itulah caranya..... Jimatkan kita hanya peruntukkan sebanyak RM65.00 sahaja sebulan, berbanding dengan produk lain yang sama kualitinya.
HARGA :RM65.00


KOLEKSI TESTIMONI
Adik angkat Lela mengalami masalah keputihan dan period yang tak stabil, kadang-kadang period datang lambat dan kadang-kadang datang period terlalu awal. Dia bertanya pada Lela supplement apa yg perlu dia amik untuk kurangkan keputihan dan masalah period tak menentu, dengar je masalah keputihan dan period tak regular ni Lela teru cadangkan dia amik Herba Maharani, u all nak tahu apa yg berlaku??? Selepas 2 kali pengambilan Herba Maharani, adik angkat Lela cakap dia dah datang period. Sah..Maharani ni memang superb dan yang penting kalau kita makan Herba Maharani ni, badan akan rasa segar dan cergas jerk.
**Sumber testimoni dari salah seorang pengedar Maharani**
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Saya nak kongsi pengalaman ngan u all pasal maharani nih...xtau lah korang biasa dengar ke tak tapi yg pasti benda nih tengah top sekarang...mula2 my sister in-law yg offer kat i...i try lah..dan i trasa kesannya menakjubkan...dan i pun ask my family semua try...dorg try pun cmtu gak..i pun promote kat kengkawan...pun camtu..antara kesan2 yg dorg alami ialah, yg sorg tu dah lama kawin tapi xde zuriat..mcm2 dah dia cuba...lepas dia makan maharani ni dlm 3 kotak..(xhabis pun) dia mengandung..(alhmdllah-kuasa allah) tapi kurang2nya kita iktiar kan...
adik ipar i, dia sakit2 lutut, sendi2 dan migrain yg teruk skali..mlm xleh tidur...i bagi dia try...alhmdllah..sakit2 berkurangan dan skrang xde masalah lagi..dia masih lagi continue..my officemate lak..dia baru 1yr bersalin...kesan jahit dia masih terasa bila dia bersama ngn hubby..pas dia mkn maharani ni...dia xsakit lagi malah bertmbah sedap.my mom, biasalah dah veteran kan...haid bulanan dia makin hari makin kurang...dan pas dia amalkan maharani ni, haid dia dah normal..dan banyak seperti biasa...mcm2 lagi kesan dan kehebatan nya...thats y i nak kongsi ngan u all semua...
**Sumber testimoni dari salah seorang pengedar Maharani**
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Jiran saya, berusia akhir 26tahun, berat badan saya anggarkan 80kg , tinggi 160cm, menghadapi masalah haid yang tak menentu. Datang haid sekitar 7 - 8 bulan sekali. Lebih kurang 2 kali setahun je la dia period... Saya syorkan ambil herba ni, mulanya dia kata , dah try dah..tapi tak de perubahan. Bila saya tanya , dia kata cuma ambil 5 biji kecil sekali sehari. Saya sarankan dia ambil 25biji , saya kata , makan waktu malam nanti, sebelum tidur, (mungkin dos tak cukup memandangkan saiz badannya yang agak besar). Keesokannya, dia period.
**Sumber testimoni dari salah seorang pengedar Maharani**

Monday, 26 September 2011

Takut nak Bisnes?

Antara2 soalan-soalan business yang selalu dapat tru email or sms..

1) Tak pandai cakap lah... awak boleh lah .. mulut pot pet pot pet..

jawapannya: Saya cuma cakap, apa yang perlu saya cakap aje.. saya copy sejibik2 ayat2 & kata2 yang di ajar oleh leader saya... DUPLIKASI aje... tak penah pun buat ayat sendiri.. FOLLOW THE LEADER. Untuk berjaya.. kita ikutlah cara orang yang dah berjaya... betul tak??


2) Kena cari orang ke nanti???

jawapannya:  Manade cari orang dik nonnn... orang cari kita adalah.. tp dengan syarat kita kenalah war2kan apa yang kita jual.. xkiralah business apa pun... kita kenalah war2 kan, xkanlah dah ada product.. dok senyap2 aje.. mana orang nak tau kita jual apa.. betul tak??

Kita kena anggap nie business kita... baru kita akan buat bersungguh2 utk memajukan business kita.. kalo nak buat business tapi xmoh gerak langsung.. dok goyang kaki, tunggu duit jatuh ke riba... emmm pikir sendiri lah kan.

Kita just share product & peluang business dengan sesapa saja di luar sana.. The best part is this business can be done tru online ie FACEBOOK & BLOG.. senang kan??


3) Takutlah... ada ke orang nak beli barang2 saya???

jawapannya:  Apalah yang nak ditakutkan.. bukannya ada hantu ... hehehe... kita bukan pi jual kat harimau ke serigala ke... kita berniaga ngan manusia.. orang.. ape nak takut... bukan mati nya lah.. Bila kita ada perasaan TAKUT..  itu menunjukkan kita nie normal... :)

Apa nak takut.. coz kita ada pemimpin yang akan sentiasa ada dengan kita...




*


*


*


Moral of the story:


Business bukan sesuatu yang lahir secara semulajadi dalam diri seseorang.. ia sesuatu yang perlu dipelajari atau boleh dipelajari... yang IMPORTANT KEMAHUAN & NAK BELAJAR sahaja. Tak ada alasan TAK RETI, TAK PANDAI @ TAKUT..u will be guide along the way.. so 

dont wori..




Feel Free to Contact Me

Lagi Testimoni



Nie Wanie Ahmad.. my side line in business Premium Beautiful.. mmg Me terkejut tengok transformation badan dia.. hanya dengan Premium Beautiful aje.. almost a year jgk dia pakai.. dia kata dulu punya lah susah nak cari seluar jeans..
And this is my business partner... last year.. pun sama problem gan Wanie jgk.. bila badan besar nie.. problem nak cari seluar jeans.. kalo UK size utk blouse antara 16 - 18 UK.. kekadang tu tgk cutting jgk.. if cutting kecik kena amik yang UK 20.. but now alhamdulillah.. for jeans dia pakai size UK 14.. for blouse pulak UK 12-14......

Transformasikan dirimu

Wednesday, 21 September 2011

QOTD


“Kalau kita nak berimpian, jgn fikir yg logik..Kita kena fikir luar kotak atau luar sedar”…

Luar sedar = luar kotak = luar jangka.. barulah dapat luar biasa..

Tuesday, 20 September 2011

The Best Testimonial Ever


This is our TOP leader in B32 group...CDM Siti Rohana...

the latest - August 2011

from October 2010 until Mac 2011

she has been wearing PREMIUM BEAUTIFUL CORSET for almost 10 months without skip..and the most important factor on top of her successfull is she wear the corset plus drink LACTOLITE everyday...

just see the big trasnformation on her body weight and body shape...in just 10 months time...

we are so proud of you CDM...!!!



Inspired by her? Holla holla me now!!



Monday, 19 September 2011

Natural Call dengan PB!


Hahaha...inilah selalu orang tanya pada sy...sy pun actually ms 1st time pki, this is the first things come across my mind....

Susah x nak buang air kalau pakai korset PB???

Jawapannya:
Sebenarnya selepas survey2 dengan pemakai-pemakai semua, mereka sendiri berkata TAK!! kerana korset ini bukan seperti korset lain yang susah pakai dan susah buka. Korset PB antara yang paling mesra pelanggan. Dan setelah anda memakai PB dlm tempoh 2-3 bulan, kencing anda pun dah mula mengikut jadual. Selepas membuka PB setelah 8 jam memakai, baru anda rasa nak ke tandas~ takdelah selalu nak ke tandas...~

 Bagi mereka yang kerap kencing: dinasihatkan untuk pakai PB, kemungkinan rahim anda jatuh menindih pundi kencing anda dan menyebabkan anda kerap kencing seperti orang sarat mengandung.Ini disebabkan aktiviti anda yang lasak sbelum2 ini..Korset ini akan angkat semula rahim anda dengan sempurna~

Dapatkan PB anda sekarang,
Jangan berkira dengan diri sendiri okey..?

Buzz Buzz Me Now !!

How 2 Measure Ur PB Size??


Ramai bertanya bagaimana untuk mengukur set Premium Beautiful. Satu kelebihan lagi pada set Premium Beautiful adalah dengan mempunyai ukuran yang sesuai dengan saiz badan pemakai. Jadi, keselesaan sememangnya terjamin kerana kami akan mengukur setiap inci badan anda betul-betul sebelum memilih saiz korset Premium Beautiful yang sesuai. Jadi, tak adalah terasa terlalu ketat ataupun longgar.

Bagaimana mengukurnya? Ok, berikut adalah cara-cara mengukur badan anda untuk mendapat saiz korset Premium Beautiful yang betul. Sila gunakan tali pengukur dalam centimeter (cm).

1. Ukur bahagian puncak payudara anda.

2. Ukur bahagian bawah payudara anda.

3. Ukur bahagian pinggang. Kedudukan mestilah selari dengan siku anda.

4. Ukur bahagian pinggul iaitu puncak pinggul.

Mudah bukan? Jika anda masih belum memahami cara-caranya, sila hubungi saya dengan segera. Saya sedia memberi panduan. 


Call Me @ 016-6607469end_of_the_skype_highlighting

Sunday, 18 September 2011

Tips Pakai & Basuh PB Corset


DISINI SAYA  KONGSIKAN TIPS PENJAGAAN SET PREMIUM BEAUTIFUL. SESUATU YANG MAHAL TENTU ADA CARA PENJAGAANNYA KAN? JADI, SAYA INGIN KONGSIKAN TIPS UNTUK MENJAGA SET PREMIUM BEAUTIFUL.


PANTY DAN BRA

  • Jangan pakai panty dan bra semasa pakai Premium Beautiful kerana Premium Beautiful akan bertindak sebagai pengganti seluar dalam dan bra kita yang kita biasa pakai hari-hari tu.
  • Pakai hanya Premium Beautiful untuk mendapat lebih kebaikan FIR (direct contact of FIR fabric dalam Premium Beautiful dengan kulit).

PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL MINIMUM 8 JAM SEHARI

  • Pakai Premium Beautiful minimum 8 jam sehari. Tapi kalau lebih dari 8 jam pun sangat digalakkan. Kalau nak cepatkan proses pengecilan/penurunan saiz badan, boleh pakai hingga 20 jam. Tidak ada kesan buruk kalau pakai lebih 8 jam, malah adalah lebih baik.
  • Minimum 8 jam tu untuk full set yet. Malam boleh pakai waist nipper masa tidur. Kesan memang cepat pada bahagian perut.

KETIKA PERGI KE TANDAS

  • Untuk kemudahan buka waist nipper sepenuhnya. Lepas tu turunkan long girdle (macam biasa kita buat dengan seluar dalam).

KETIKA HAID/PERIOD

  • Kalau masa haid/period, boleh pakai seluar dalam/panty, untuk senang pakai tuala wanita (pad).

MINUM SEKURANG-KURANGNYA 8 GELAS AIR KOSONG

  • Minum air sekurang-kurangnya 8 gelas sehari semasa pakai Premium Beautiful dan ini memang digalakkan jika tak pakai pun kan. FIR dalam Premium Beautiful memerlukan air yang cukup dalam badan kita untuk bertindak.
  • Jikalau tiba-tiba terasa pening semasa memakai Premium Beatiful, segeralah minum air.

KRISIS PENYEMBUHAN

  • Krisis penyembuhan atau healing crisis adalah normal dan sementara. Ini menandakan badan sedang mengeluarkan toksid. Sakit kepala, pening, gatal dan sakit belakang adalah perkara biasa bagi pengguna Premium Beautiful buat kali pertama. Anda perlu bersabar dan teruskan memakainya.

MASA BASUH

  • Basuh bila perlu. Maknanya kalau anda rasa Premium Beautiful masih bersih dan tidak berbau boleh teruskan pakai. Tapi kalau Premium Beautiful mula berbau atau gatal itu maknanya masa untuk dibasuh sudah tiba!

CARA-CARA MEMBASUH PREMIUM BEAUTIFUL

  • Basuh Premium Beautiful dengan cucian tangan sahaja. Elakkan memerah/memintal dengan kuat.
  • Masukkan separuh air bersih dalam baldi dan campur sedikit Premium Beautiful Wash atau apa-apa jenis liquid detergen yang lembut (jangan guna sabun serbuk). Kemudian celup dan basuh Premium Beautiful dengan dengan tangan.
  • Bilas Premium Beautiful hingga bersih dan sangkut pada penyidai dalam bilik air supaya air basuhan Premium Beautiful menitik dan kering. Boleh juga keringkan Premium Beautiful dengan tuala bersih.
  • Bila air tidak menitik lagi, boleh sidai Premium Beautiful dalam bilik bawah kipas.
  • Premium Beautiful akan kering dalam masa 4-6 jam so masa terbaik untuk basuh ialah masa balik dari kerja. Esoknya boleh pakai lagi.

PANTANG LARANG

  • Jangan basuh Premium Beautiful dengan mesin basuh atau memerah dengan kuat.
  • Jangan iron atau dry clean.
  • Jangan jemur di bawah/direct pada cahaya matahari.
  • Jangan basuh dengan sabun serbuk.




Jom Jadi Ahli..


Memang ramai nak sangat jadi ahli..buat bisnes PREMIUM BEAUTIFUL CORSET ni kan.. Alahai..jadi ahli pun hanya RM50 sahaja. Pakat ngan kawan-kawan beli PREMIUM BEAUTIFUL CORSET ni, boleh la dapat side income. dapat RM1000, 2000, 3000, 4500 dan banyak lagi.. memang betul... u all yang tentukan berapa u all nak..dapat extra income banyak ni memang best kan...jom la kita bantu keluarga kita. ringankan beban suami.. or orang tua kita...

BERMINAT?
SMS/CALL ME @ 016-6607469 / 019-4508555 SEKARANG!!!

Thursday, 15 September 2011

Renungan


copypaste dari fb

UNTUK PENGETAHUAN..

ikuti sebuah kenyataan benar dari seorang yang mengalaminya…

“Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. . Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.

Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita . Ia merosakkan organ hati . Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun . Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.


Alternative Treatment ( Tips )

Seperti kata doktor tersebut, sakit kepala disebabkan ketidak-seimbangan elektron/ion di dalam sel otak .

Sebagai rawatan alternatif, beliau mencadangkan membeli sebotol atau 2 botol minuman isotonik, campurkan dengan air minuman pada kadar 1:1 atau 1:2. Mudahnya, secawan isotonik dengan 2 cawan air minuman.

Saya dan suami pernah mencuba kaedah ini dan mendapati ia berkesan. Kaedah lain ialah merendam kaki ke dalam besin yang mengandungi air suam. Ia akan memberi tekanan darah menurun dari kepala anda.

Panadol adalah sejenis “pain killer”, semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda. Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan.


Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat. Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat. Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui proses beranak melalui pembedahan.. Jika anda terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit. Adakah anda sanggup diberi dadah yang kuat seperti morfin?

Hargailah kehidupan anda. Fikir sebelum mudah memasukkan ubat yang “biasa” ini ke dalam mulut anda.

Sumber :- http://www..omaQ. org

Ruginye Tak Pakai PB ;P



- Selain dari kainnya yang lembut, sejuk di kulit, ianya boleh dipakai seharian atau dipakai semasa majlis keraian seperti perkahwinan, pertunangan, photo-shoot dll juga sebagai baju kurus instant anda.. Jadi.. tiada masalah flabby, nampak debab dan malu nak pakai kebaya atau baju ketat :D


Kalau memang badan maintain, tiada masalah.. lagilah bertambah cantik dan ada shape :)


Girdle Premium Beautiful - menutupi dari atas pusat ke bahagian paha atas lutut - perut buncit, flabby, pinggang lemak bertimbun, dibahagian ini akan jadi rata, perut kemas SERTA MERTA :) Bayangkanlah sedangkan wanita dalam pantang, yang londeh (hehe maaf :P) perut memboyak,, boleh terus kempis dan rata! Inikan pula perut anda, instant tau;) Itulah Dasyatnya kesan pakai Girdle Premium Beautiful ini.. Paha pula setelah melakukan push up, paha nampak kecil! Aduh! memang patutla harga Premium Beautiful macam ni ..memang puashati kesannya CEPAT!



Long Bra Premium Beautiful- menutupi dari atas ke bahagian pusat perut Breast jadicantik, membulat, terletak dan wow akan ada lurah seksi jika kena pada saiznya. Lemak bawah ketiak dan sisi badan, lemak anda dibahagian ini akan dikemaskan SERTA MERTA :) Badan anda terbentuk semacam kon , cantek semulajadi tau;) jika breast kecil, semasa push up teknik , breast boleh terus jadi berisi dan penuh tau. Jika breast besar nak kecilkan pun boleh, pilihlah cup yang betul dan sedikit ketat tapi lama-lama natural tissue anda akan mengikut bentuk Cup tersebut, that my job... that my experience dear.... memang menjadi! :O

Bengkung Premium Beautiful- menutupi dari underwire bra sehingga ke bawah pusat - pelengkap gaya anda. Postur anda.. isk isk... :O aduh!! Anda persis model- tegak, segak bila berjalan mahupun duduk..umpama diletakkan buku di kepala tidak akan jatuh. Yey!! Jika pakai semasa tidur, tidurmu akan lena selena sleeping beauty..tahukah anda jika tidur anda lena, metabolisme anda roket? ;)



Jenis material yang MAHAL, tentulah selesa dipakai, Sangat lembut, sejuk & selesa.


Tidak berbintil walau telah lama dipakai.



Renda Bra-Sulaman/Renda sangat cantik dan kukuh pembuatannya


Ajaibnya rendanya, tak reput walaupun bertahun-tahun.
Sedap sangat pakai tau :)

Holla me @ 016-6607469 / 019-4508555

Wednesday, 14 September 2011

Lagi Lactolite


Apakah itu Nurich Lacto-Lite?

Lacto-Lite menggabungkan serbuk yogurt dan dengan kultur hidup, insulin dan ramuan-ramuan lain. Inulin adalah prebiotik. Ia membantu menambahkan bifidobakteria dalam usus dan membantu memastikan keadaan usus yang baik.



Ramuan Lacto-Lite

Inulin, serbuk yogurt dengan kultur hidup, serbuk konjak, oligo-fruktosa, maltodekstrin, serbuk vanila dan silikon dioksida dan kondisionaer makanan (agen antipengerakan) yang dibenarkan.

Bagaimana hendak minum Lacto-Lite?

Campur 1 bungkus Lactolite ke dalam 200ml air, kacau and minum terus. Elakkan penggunaan air panas. Jangan lupa minum 800ml air untuk lihat kesan lebih ketara. Penggunaan Lacto-Lite nie untuk proses detoxification, so, it's really important for us to drink lots and lots of plain water...:)

Harga Lacto-Lite

Ada 25 sachets dalam satu kotak. Satu kotak hanya RM158.00.

Halal ker tak?

Dear, takkan ler yong nak jual produk haram kot. Memang terang-terang produk nie HALAL dear...:) So, jangan risau yer...:)

Lacto-Lite nie sesuai untuk siapa yer?

Sesuai untuk semua jenis kaum manusia kat atas muka bumi. Seriously. Especially, yang ader masalah susah sangat nak buang air besar. Means, kalau dapat membuang pon, macam tak lawas, and tak puas. Lacto-Lite nie memang sangat sesuai untuk breastfeeding mothers, sebab ramuan nyer takkan sesekali mengurangkan susu badan. Yes, a few of my customers have tried dan takder effect kat susu badan.

Lacto-Lite nie akan membersihkan usus kiter, so, after minum nie, akan kerap membuang air besar. Tapi, takder la sampai sakit perut. Lepas tue badan akan terasa lebih ringan...:) Kalau pengambilan Lacto-Lite secara consistent, lamer-lamer not only usus kiter bersih, tapi, kulit muker pon jadik gebus dan mulus, sebab toksin dah takder dalam badan kiter...:)

Bagaimana Lacto-Lite dapat membantu anda?

* Menyingkirkan toksin badan
* Menggalakkan metabolism
* Mengurangkan beban badan
* Menggalakkan pertumbuhan bakteria baik
* Membantu dalam penghadaman
* Membantu melegakan sembelit
* Membantu sintesis vitamin


Jangan takut untuk minum Lacto-Lite nie yer sebab, Lacto-Lite langsung tak mengandungi herba atau kimia yg bersifat Laksatif (julap). So, takkan buat kiter sakit perut atau cirit birit...:)

So, aper lagi you all? Sesiapa yang berbadan besar, gempal, weight issue is bukan satu issue lagi. This is your chance nak tampil cantik dan sihat dengan lebih berkeyakinan...:)


For more info, do call me at :- 016-6607469 / 019-4508555


Quote of the day


“Most people can do extraordinary things if they have the confidence or take the risks. Yet most people don’t. They sit in front of the TV and treat life as if it goes on forever.”
-Philip Adams

Kenapa Tahun Depan Baru Nak Botol BPA Free?


Botol Susu Bayi Polikarbonat Diharamkan Mulai 1 Mac 2012

Berkuatkuasa 1 Mac 2012, kerajaan mengharamkan penjualan botol susu bayi polikarbonat yang mengandungi Bisphenol A, BPA.

Menurut Menteri Kesihatan, Datuk Seri Liow Tiong Lai, pengharaman itu diputuskan jemaah menteri pada 2 Mac lalu sebagai langkah berjaga-jaga.

Menurutnya, sehingga kini tiada bukti saintifik yang kukuh menunjukkan botol susu itu adalah selamat untuk digunakan golongan berisiko tinggi terutamanya bayi dan kanak-kanak.

Kerajaan memberi tempoh satu tahun untuk memastikan tindakan pengharaman itu dilaksanakan dengan lancar secara berperingkat.

Menurut laporan, polikarbonat adalah plastik yang digunakan dalam pembuatan botol susu bayi dan 'Bisphenol A' ialah bahan kimia industri yang ditambah dalam botol susu bayi polikarbonat untuk menjadikannya keras dan lutsinar.- sumber

** Tindakan pengharaman ini akan dilaksanakan secara berperingkat dan pihak industri diberi tempoh masa satu (1) tahun untuk membuat persediaan bagi keperluan pertukaran atau pembelian mesin dan penggunaan bahan mentah yang sesuai.

PANDUAN PENGGUNAAN BOTOL SUSU BAYI POLIKARBONAT

a) Kenalpasti Botol Susu Bayi Polikarbonat

Botol susu bayi polikarbonat bersifat keras dan lutsinar di mana ianya mengandungi Bisphenol A (BPA). Botol susu ini boleh dikenalpasti melalui kod identifikasi plastik yang biasa didapati di bawah botol susu bayi seperti berikut:


Botol susu bayi yang bebas BPA biasanya dilabelkan dengan perkataan ‘BPA free’ atau bebas BPA.

Produk lain yang BPA FREE adalah seperti berikut :-




Korang ada lagi jenama botol BPA Free nak ditambah disini??
 Boleh aku updatekan untuk kepentingan bersama..


b) Pengendalian Botol Susu Bayi Polikarbonat

1) Steril botol susu bayi polikarbonat mengikut arahan pengendalian yang terdapat pada label atau yang diberikan oleh pengeluar sekiranya ada. Jika tiada, pengguna perlu merendam botol susu bayi polikarbonat dalam air yang mendidih selama 5 hingga 10 minit.

2) Elakkan menggunakan air panas secara terus dalam botol susu bayi polikarbonat untuk membancuh susu.

3) Guna peralatan mencuci botol susu yang sesuai seperti span dan berus yang lembut bagi mengelakkan permukaan dalam menjadi rosak dan bercalar.

4) Sentiasa periksa permukaan dalam botol susu dan sekiranya terdapat kesan calar atau rosak, botol susu perlu diganti. Sekiranya tiada kerosakan, botol susu perlu diganti setiap 6 bulan.

Namun, pengguna juga boleh membuat pilihan awal dengan menukarkan penggunaan botol susu bayi polikarbonat kepada botol susu bayi yang bebas BPA mengikut kemampuan masing-masing. Terdapat pelbagai alternatif botol susu bayi di pasaran yang diperbuat daripada polypropylene (PP), polyethersulfone (PES), polyamides (PA), kaca dan lain-lain.


Maklumat lanjut :Sekiranya korang perlukan maklumat lanjut, hubungi Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan di talian 03-88833652/ 88833653/88833655 atau melayari laman web http://moh.gov.my/ atauhttp://fsq.moh.gov.my/.

credit  to www.elissmie.com