Tuesday, 30 August 2011

Selamat Hari Raya Semua...

Not Too Late Right???
Better Late Than Never...
Selamat Hari Raya dari Kami Sekeluarga.


Monday, 29 August 2011

Happy Birthday

Both of us shared a same date of birth.
This is the first time we celebrate it together.
Cukup sederhana tapi best...

Sponsored by Tok Umi, TQVM

Ibu yg seadanya n Ammar yg over excited

Lagi Ammar yg happy.


Ammar turn 1, and me...???
Ha..Ha..Ha...Tekalah...

Sunday, 28 August 2011

New Vehicle

It's for Ammar lah...also for Haziq (his cousin)...





Together ride the new toy!!

Penghadaman Baik, Badan Sihat

NURICH LACTO-LITE
Minuman Serbuk Yogurt Kultur Hidup & Inulin
Harga : 1 Kotak RM 158 (25 sachets)

Menggabungkan kebaikan kultur hidup dan inulin untuk menjamin kesihatan sistem penghadaman dan badan anda. 

Kultur hidup terdiri daripada bakteria baik yg berfungsi untuk membantu pencernaan, meningkatkan pergerakan usus dan kesihatan sistem penghadaman dan menggalakkan pertumbuhan Bifidobacteria. 

Inulin (sejenis fiber) pula membantu pertumbuhan bakteria baik dalam sistem penghadaman.

Kedua-dua kultur hidup & inulin digunakan bersama untukmengimbangkan flora usus dan menggalakkan kesihatan pencernaan.


my own experience : EXTRA BENEFIT 
pki PB + minum LACTO-LITE

** penghadaman sgt bagusss...perut rase kosong (clean & clear ^_~)
** inci berkurang lg cepat

Untuk mendapatkan kesan yg cepat
PREMIUM BEAUTIFUL + minum LACTOLITE...(^_^)
   

Apa itu Slip Disc?


Secara ringkas ~ tulang belakang yang “teralih” atau “mengelongsor dari kedudukan asal. Ini disebabkab oleh gel antara tulang yang berfungsi menyerap tekanan telah bocor seterusnya mengakibatkan alihan. Apabila ini terjadi, tulang akan menekan saraf2 yg mengawal anggota badan seperti kaki, tangan dan leher. Kesakitan melampau menyebabkan anggota badan menjadi kebas pergerakan akan terbatas.

 Bagaimana terjadi??

Utk senang faham,ianya disebabkan oleh postur badan yg kurang betul.
contohnya : bagi yg kerja office normally duduk more than 8 hour, drive lama,selalu pakai kasut tumit tinggi berinci2 dan lain2. 
Punca terjadinye slipped disc nie memang banyak. Ianya bergantung pada kita on how we take care of our body & postur. Bagi mengelakkan slip disc , postur badan kena sentiasa betul (senang jer...pakai Premium Beautiful...seriuss beb,ni bukan stakat utk promosi barang nak kasi laku je yea ;p).

Cara merawat??

1) Physiotherapy – menjalani sesi dengan pakar yang menunjukkan kaedah senaman yang betul untuk menguatkan otot.

2) Stereoid – Untuk kesakitan biasa, suntikan stereoid dapat menguatkan otot belakang dan mengurangkan kesakitan.

3) Pembedahan – bahagian tulang dan disc yang terkeluar akan dikikis. Untuk kes yang lebih serius, kepingan besi akan dimasukkan untuk menyokong tulang belakang.

4) I suggest anyone yg ade problem slipped disc - 
pakai premium beautiful as your 1st option

bagaimana Premium Beautiful membantu??
Premium Beautiful ada  7 memory wires that follow your body shape..

The absolute one and only corset in the world that certified by:
http://www.acatoday.org/index.cfm

http://www.chiropratique.com/en/index.php

http://www.chiropracticcanada.ca/en-us/home.aspx

Dengan pemakaian Premium Beautiful secara consistent minimum 8 jam sehari, memang boleh membetulkan postur badan kita.

Jaga & sayangilah tulang belakang kita..






Fungsi PB kepada wanita


• Membantu mengangkat dan menegangkan kembali
rahim pada bentuk asal

• Membantu merawat masalah-masalah yang berkaitan
dengan rahim

• Membantu merawat keputihan dan masalah haid
yang tidak teratur

• Membantu melembapkan jalanan di dalam vagina
tanpa merengsakan

• Membantu menghalang jangkitan pada vagina dan
pundi (bladder)

• Membantu menjadikan dinding dan pintu vagina
anda lebih elastik dan ketat semulajadi- menambah
dan mengaktifkan cairan semulajadi di dalam faraj,
menjadikan anda wanita yang paling istimewa kepada
suami.

--- sebarang pertanyaan bleh email ke iamnnurin@gmail.com
@ call 016-6607469 


Saturday, 27 August 2011

The Luxury Lingerie: PB Corset

Terdiri daripada 3 bahagian:

- LONG BRA
- WAIST NIPPER (BENGKUNG)
- LONG GIRDLE




Selalu dapat soalan-soalan lazim camni ;

1) LIFETIME WARRANTY, apa yang di covernya? Macam mana tu?

- sebenarnya, dia cover semua kekoyakan, cangkuk tercabut, patah etc... So, kalau korset uolls ada masalah seperti diatas, hantar je kat i balik or your dealer, company will repair your corset. I feel dengan price RM2000 dapat lifetime warranty sangat berbaloi.

2) PAYMENT METHOD mcmana?

- it is either CASH, CREDIT CARD or RHB EASY installment plan

3) BERAPA LAMA KENA PAKAI?

- Pakai 8jam sehari and at the same time, minum air kosong 8 gelas sehari jgk.. ada testimoni yg baru pakai 4jam sehari dah kurang selulit di peha dia.. tu baru 4jam :)

4) HARGA BERAPA?

- Price RM2000 - RM2500 depends on sizes.

5) BOLEH KE NAK PAKAI WAIST NIPPER (BENGKUNG) AJE? COZ PERUT BUNCITLAH..

- Boleh mmg boleh tapi effect dia tak sama, coz nnt lemak2 di perut akan di tolak ke atas dan ke bawah... so bentuk body dah jadi mcm HOUR GLASS... tak balance..mesti tak cantikkan body nnt???

6) KALAU STAY OVERSEAS MCMANA??

- Jangan risau kalau stay overseas kami akan post out/courier to ur doorstep.

7) BERSALIN SECARA C-SECT BOLE PAKAI PB KE?
- Boleh.. xde masalah.. tapi tunggu bekas operation tu kering & sembuh dulu ya.
Call me @ 016-6607469
iamnnurin@gmail.com


It's a cozy place, Ibu...

Ammar, Ammar...
Buatlah apa pun asalkan jangan kacau Ibu ye...






Berpantang dengan PB


Bersalin secara ceaser BOLEH pakai corset PREMIUM BEAUTIFUL CORSET, sebab PREMIUM BEAUTIFUL CORSET ada sistem cangkuk yang kemas yang tidak menjadi halangan untuk dipakai selepas pembedahan. 

Dengan adanya Far Infrared Rays (FIR) yang ditenun sulam dalam PREMIUM BEAUTIFUL CORSET, ia membantu mempercepatkan penyembuhkan luka pembedahan. Even boleh dipakai selepas 2 minggu pembedahan atau lebih.


Jika kesan ceaser bersalin masih belum sembuh, anda boleh menggunakanWAIST NIPPER sahaja dulu.



Balutkan WAIST NIPPER dibadan kemudian perlahan-lahan kancingkan hook2 tersebut mengikut keselesaan anda. Setiap wanita akan ada  healing crisis yang berbeza2, jika terasa ngilu2 time pakai, jangan takut or gelisah sebab tu adalah salah satu rawatan untuk penyembuhan luka. Jika tahan boleh teruskan pakai, jika tidak, buka sekejap sehingga sakit tu hilang and kemudian boleh pakai balik. Pastika ia mengikut keselesaan masing2.

Bagi yang kesan luka ceaser dah sembuh boleh la gunakan satu set PREMIUM BEAUTIFUL CORSET, macam biasa. 


Ada testimoni pengguna yang bagitau guna
PREMIUM BEAUTIFUL CORSET seawal 2 minggu selepas pembedahan, terus badan jadi bertenaga, perut juga selesa, rahim cepat susut, Strecth mark makin hilang, yang paling best, luka ceaser cepat sembuh dan kering. 

TAPI KAN...lagi best berat pun turun ke berat badan sebelum mengandung!! He3..jomla try!!




Sukenye die...

Post tanpa kata-kata. Enjoy the piccas.
It's Ammar @ 11++ month.




P/s: Ignore permandangan belakang tu yer!!



Apa yang bestnya PB nie??


Salam All..

Kali ni i nak cerita sikit la kehebatan dan fungsi PREMIUM BEAUTIFUL CORSET ni.


Lemak akan terbakar secara semulajadi
Tidak mencacatkan bentuk badan
Sangat disyorkan untuk menututupi badan yang gelebeh dan tulang tidak sekata dapat diperbetulkan dan cela tubuh gempal dan lembik dapat dipejalkan
Premium Beautiful Corset amat lah USER-FRIENDLY (cara pakai/buka/basuh yang mudah)
Kesan pemakaian PREMIUM BEAUTIFUL CORSET akan tampak LANGSING serta merta dan berkekalan sekiranya mengamalkan nya setiap hari
Memberi tenaga kepada badan
dan banyak lagi keistimewaanya!

JOM TENGOK BAWAH

PREMIUM BEAUTIFUL CORSET - LONG BRA


Kedudukan dan bentuk tali yang tidak mudah jatuh.Tali bra yang boleh diketatkan atau dilonggarkan ikut keselesaan masing-masing.
Rekaan bentuk "U" pada bahagian belakang bra PREMIUM BEAUTIFUL CORSET ini bukan sahaja dapat menyerlahkan pandangan kurus (lemak akan menjadi tipis disini) dari belakang badan u all, ia juga mempercepatkan pembentukan di belakang badan, dan juga menambah kontur bahagian belakang. Lemak yang tebal, ajaibnya akan hilang sebaik sahaja u all  memakai dengan disiplin.


Rekaan 3 laras cangkuk LONG BRA PREMIUM BEAUTIFUL CORSET ini membolehkan u all membuat penyelarasan yang sesuai. Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian belakang LONG BRA PREMIUM BEAUTIFUL CORSET ini dapat menutupi bahagian belakang badan, dapat menyelaraskan lebihan lemak pada bahagian belakang, turut mengatasi masalah berbadan besar. Lemak-lemak akan terbakar tanpa sedar. U all boleh dapat instant result in just 5 mins!! Tak percaya? Cubalah sendiri PREMIUM BEAUTIFUL CORSET ini!

PREMIUM BEAUTIFUL CORSET - WAIST NIPPER


Batang keluli memori pada WAIST NIPPER PREMIUM BEAUTIFUL CORSET ini (Ada 7 tulang) dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra, turut berupaya memperbaiki postur berdiri dan duduk. Memang confirm u all  tegak je nanti. Tulang-tulang ini sangat lembut dan mengikut bentuk badan-keselesaan sepanjang hari. Kesan 'effect' pemakaian kimono pada wanita jepun ini di applikasikan keatas teknologi pembuatan bengkung premium beautiful. U all tidak akan bongkok sehingga ke tua jika amalkan pemakaian bengkung. Sakit pinggang/belakang juga akan HILANG juga dari badan! Bagus kan PREMIUM BEAUTIFUL CORSET ni?

 Cangkuk 3 laras disisi untuk keselesaan badan dan mempercepatkan pembakaran lemak degil disini. Rekaan secara fleksibel, menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.
Perut menjadi kemas dan rata dengan pemakaian PREMIUM BEAUTIFUL CORSET ini. Amat sesuai juga untuk kaum adam yang BUNCIT.
P/S: Tali pada PREMIUM BEAUTIFUL CORSET - WAIST NIPPER ini kegunaannya untuk mengemas dan merampingkan pinggang. Cara menggunakannya, tarik nafas sebelum menarik tali tersebut. Badan yang gemuk dan 'flabby' akan automatik menjadi ramping. Tali ini mmg tak pernah ada rekod putus disebabkan ianya made in Japan- bukan seperti tali biasa, sangat kukuh buatannya.Bukan sebarangan buatan yer uols.

PREMIUM BEAUTIFUL CORSET - LONG GIRDLE


'Love Shape' nipis untuk membentuk pinggul yang seksi lagi montok dan menaikkan pinggul (uplift).
Penggunaan renda yang fleksibel pada LONG GIRDLE PREMIUM BEAUTIFUL CORSETini mengelakkan perasaan tidak menyenangkan akibat pergeseran dengan benang seluar.
Terdapat lubang angin pada LONG GIRDLE PREMIUM BEAUTIFUL CORSET ini yang dapat memberi kesan selesa yang berpanjangan, mengawal keputihan, fungus dan bau yang tidak menyenangkan. Jadi u all akan rasa sentiasa bersih di bahagian alat sulit.Semuanya adalah dengan pemakaian PREMIUM BEAUTIFUL CORSET secara disiplin.
Fabrik paling tebal, bermakna fir paling banyak disini-memberi kesan maxima terhadap pembakaran lemak tebal di perut. Disamping akan memberi kesan memampat seterusnya mengemaskan lemak-lemak yang mengelember.
Rekaan mampatan dwi-lapisan berfungsi menyelaras lemak pada sekitar peha, membentuk kontur peha yang menarik.
Renda eklusive pada LONG GIRDLE PREMIUM BEAUTIFUL CORSET ini sangat lah tahan lasak dan tidak akan melipat atau menarik keatas seperti girdle lain. U all tidak perlu menurunkan kaki girdle dimana ia akan menetap disitu sejak ia dipakai sehinggalah waktu ditanggalkan.
Menarik bukan FUNGSI dan KEISTIMEWAAN PREMIUM BEAUTIFUL CORSET ini?
JOM KITA LANGSINGKAN BADAN DENGAN CARA MUDAH !!

CALL/SMS me @  016-6607469




Thursday, 25 August 2011

Biskut Raya

Salam all....
Diam tak diam dalam seminggu je lagi nak sambut raya...sedihnya ramadhan nak pergi..
So, persiapan kuih raya uols dah ada ke? dah banyak ke? buat ke beli? banyak tanye lak ekk...
for me, beli aka tunjuk2 je la...ha..here are my fav,


biskut dahlia / semperit

almond london

cornfakes madu

biskut almond

last but not lease
erk..biskut mcmni pun ada ka?? x gamak nk makan....agak2 la...he3...


Lauk Berbuka

Korang..
korang masak sendiri ker beli je lauk untuk berbuka? I tetiap hari masak u...setakat ni la...yela housewife jer pun, kenalah masak kann..alhamdulillah setakat ni belum berbuka kat luar lagi..he3..save2..kalu beli pun, beli kuih muih je...tapi kalu dah korang bekerja, memang x sempat masak la kann..so, pergi pasar ramadhan je la jawabnya..masak nasi je kat rumah kan..nk buat mcmn...




sedapnye lah nasi ambeng ni..lama x makan. kat kl kt mana nk cari ye??



Balik Kampung

Salam semua..

My family and I dah berada di kampung halaman, Kedah. Saja balik awal, x nak tempuh jem nanti. Tak pasti berapa hari kat sini tapi seminggu tu memang dah la. So pada semua yang akan pulang ke desa berhari raya, drive carefully ya.






Monday, 22 August 2011

Trying 2 Conceive?

Pada yg sedang mencuba untuk mendapatkan zuriat.. tp belum2 dapat smp dah 3-4thn ke 7-8thn ke.. janganlah sesekali berputus asa ya.. selagi boleh berusaha lah... ya... & now me nak suggest pada couple yg sedang berusaha tu..


Cubalah with pemakaian Premium Beautiful + makan Herba Maharani...
Bagaimana Premium Beautiful berfungsi pula? Ia tanpa sedar semasa memakainya dia menstabilkan kedudukan rahimrahim jadi naik ke posisi yang sebenarnya, jadi seterusnya rahim akan bersedia untuk proses hamilmelancarkan darah keseluruh badan secara tidak langsung membantu menyuburkan.Kegemukan juga akan menyebabkan ketidakhamilan, jadi Premium Beautiful sangat membantu untukmenurunkan berat badan.



Cara pengambilan Herba Maharani yang WAJIB dipatuhi : 1 bola kuning (=50 pil hitam kecil) sekali sehari. Mula ambil selepas hari terakhir peredaran haid dan berterusan selama 6 hari. Kemudian berhenti sementara sehingga selepas kedatangan haid pada bulan depan dan makan mengikut cara yang sama.
Nota : Jika anda rasa badan panas (sakit kerongkong, pertumbuhan jerawat) selepas makan, anda boleh guna satu cara alternatif yang berikut:
(a) Makan separuh biji bola kuning (=25 pil hitam kecil) sekali
(b) Minum air garam waktu makan
(c) Minum lebih banyak air


Set Premium Beautiful

+

Pil Maharani

A combination between Premium Beautiful dan Herba Maharani boleh

membantu dari segi kesuburan wanita~
 diantara rawatan
TERMURAH
 tetapi BERKESAN di pasaran.

Tak salah kita mencuba rite? wpun kekadang kita rasa maybe its "kebetulan".. but again apasalah mencuba..

Lagipun its much cheaper than other methods rite...

Kalau betul tak ada rezeki utk dpt zuriat gan cara pemakaian PB.. still u can use the PB for tujuan lain like slimming, back pain, keputihan..etc

Its lifetime warranty.. so dont worry ya..
Call Me @ 016-660 7469 / 019-450 8555




Tengah Berpantang??


Bagi yang baru melahirkan anak, bengkung merupakan benda yang wajib kita pakai. macam2 bengkung ada..TAPI KEBANYAKAN BENGKUNG TRADITIONAL.tapi sebenarnya pemakaian bengkung traditional ni agak menyusahkan. 
Namun kini, Premium Beautiful memudahkan kita semua!!!
SEBAB APA? u all boleh pakai sendiri tanpa perlu bantuan orang lain, jimat masa sebab nak pakai senang, CONFIRM u will get ur normal SHAPE!
PREMIUM BEAUTIFUL boleh membantu  proses pengecutan rahim dan mengempiskan kembali perut yang besar ketika mengandung samada u all lahirkan secara normal atau caesar.


Bagi yang bersalin normal
 Boleh pakai korset Premium Beautiful selepas 3 hari bersalin (bergantung kepada luka). boleh dimulakan dengan waist nipper dahulu sebelum u all boleh pakai 1 SET

Bagi yang bersalin caesar
 Boleh pakai korset Premium selepas 3 minggu ke sebulan selepas bersalin.
Normally after 3 WEEKS memang boleh pakai dah!


Sangat MUDAH dan BERKESAN!

TAK LENGKAP RASANYA KALAU TANPA PIL HERBA MAHARANI!
Apa kebaikan PIL HERBA MAHARANI pula?

Haa..ini dia bentuk pil maharani tu...


PB pun untuk lelaki ye!!!


Salam All...

lelaki pun boleh pakai PREMIUM BEAUTIFUL ni..tapi bukan 1 set tau..hehehhee

hanya dengan BENGKUNG (WAIST NIPPER) sahaja...

boleh mengempiskan perut,
kurangkan sakit pinggang
dan mcm2...

u all kene rasa sendiri.. baru tahu...try la..

HARGA CASH ONLY (bole kurang lg yer)
SIZE NORMAL RM 620
SIZE BESAR RM 780


kalau nak beli @ nak try, sms/call no ni
016-6607469 / 019-4508555

Cara Nak Pakai PB?

Langkah 1: Long Girdle



(1) Lipatkan bahagian pinggang dan dan kaki seluar dalam
(2) Sarungkan seperti memakai seluar dalam biasa
(3) Masukkan tangan di bahagian punggung dan tarik lebihan lemak ke atas
(4) Perbetulkan kedudukannya agar selesa

**untuk mudah pakai,kene bukak kaki besar sket,ala2 kekuda gitu...pastu joget2 sket sambil nak pakai...heh
mula2 memang rasa ketat sket but in few weeks u akan familiar and senang sgt nak pakai...!!**


Langkah 2: Long Bra


(1) Tundukkan padan 90 darjah dan sarungkan bra ke badan dan letakkan payu dara ke dalam cawan bra (pastikan semua daging payudara masuk cantik ke dalam cup bra)
(2) Lekatkan cangkuk di bahagian belakang
(3) Tarik semua lebihan lemak yang ada di bahagian belakang dan bawa ke hadapan (masukkan ke dalam cawan bra).
(4) Laraskan tali bra supaya dapat kedudukan yang selesa.
(5) Betulkan kedudukan bra

**kalau tangan x sampai ke belakang,and xde sapa nak tlg cangkuk kan..u olls boleh pakai kain batik or ape2 kain dulu...berkemban ye...then cangkuk kat depan dulu baru turn ke belakang...sbb kalau tanpa kain alas,PB x boleh turn sbb dah lekat kat badan**


Langkah 3: Waist Nipper


(1)Letakkan rama-rama diamond terletak di tengah dada
(2)Lekatkan kesemua cangkuk(patut berada di tulang rusuk kiri badan)
(3) Betulkan kedudukannya
(4) Tarik tali pelaras
(5) Tahan nafas dan cangkukkan ke depan
(6) Pastikan ianya selesa
**make sure bahagian tali2 yg kat belakang tu selari dengan tulang belakang kita**



Fesyen Raya Radzuan Radziwill

Macam cantik la plak tengok fesyen raya dari RR ni. Turban & kaftan memang 'in' tahun ni.
Tapi rasanya belum ready kot I nak pakai...rasa segan pun ada, pelik pun ada..he3...

just a simple dress, I like...

color ni memang cantik sangat....kalu boleh tiap2 tahun raya nk color ni..boleh???

turban ni cantik