Tuesday, 31 July 2012

Ovarian Cyst: How Premium Beautiful can help?

Sharing from my sideline's blog.

Hi all... Ok, today nak cerita sikit pasal Ovarian Cyst ni.. Have U ever heard about it? Sebenarnya Ovarian Cyst ni bukanlah sejenis penyakit dan sesiapa yang mempunyai Cyst di sekitar ovarinya tak semestinya perlu melakukan pembedahan sebab ia boleh mengecut... Ingat! tak semestinya perlu dibedah ok... Tapi still kena dapatkan khidmat nasihat doktor jugak... Kalau saiz dah terlalu besar atau cyst tu dah bertukar sifat menjadi cancer, mungkin perlu dibedah. Walau bagaimana pun risiko ia berulang tetap akan ada sama ada di tempat yang sama atau di tempat ovari sebelah satu lagi...


Sejauh mana kita boleh bagi jaminan yang cyst tu akan mengecut dengan sendiri? 

Takkan setiap minggu atau setiap bulan nak kena follow up dengan doktor?

Takkan setiap hari nak bergantung dengan ubat jer?

Siapa yang berisiko untuk mendapat ovari cyst?

Setiap wanita mesti akan ada sekurang-kurangnya satu cyst dekat dalam ovarinya sepanjang hidup tapi kebanyakannya cyst biasa dan tak merbahaya

Dengan mengamalkan pemakaian Premium Beautiful Corset ni InsyaAllah masalah Ovarian Cyst ni dapat diselesaikan.

Kenapa???

Sebab Premium Beautiful mengandungi FIR (Far Infrared Ray) yang boleh berfungsi untuk:
  1. Membersihkan darah drpd toksik dan menukar darah berasid kepada darah beralkali lemah
  2. Merangsang sel-sel yg lemah/xaktif untuk meningkatkn kadar metabolisma 
  3. Membaiki dan memulihkan ketidakseimbangan sistem saraf anatomi serta menstabilkn fungsi organ-organ dalam darah
Paling penting, FIR mempunyai sifat anti kanser..

Apa kata mereka?

 




 



 Kalau nak try boleh contact saya di 016.660.7469

Get Premium Beautiful Corset with free GIFT + ARTISTRY product!! (^_^)

Sunday, 8 July 2012

Dapat Pengiktirafan Kod Etika Global!

Another award for the company and another recognition for the people behind the success of the company..
Come & join our big and successful family!!


Pengiktirafan Kod Etika Global 2012

Pengiktirafan diberikan kepada Hai-O atas komitmen dan sokongan yang telah diberikan dalam memastikan 
perniagaan yang beretika bukan sahaja di Malaysia malah di peringkat global.


Contact me for free consultation, ya!

Friday, 29 June 2012

Masuk Paper Lagi...:D

taken from my leader's blog. Thanks K.Ayu.

Assalam my beautiful blog readers,

This morning selak2 suratkhabar BERITA HARIAN ... 

terus ternmpk tajuk besar nie REZEKI TAK PUTUS.. and ada gambar 

my mentor & one of the CDM in our 

GREEN LEADER GROUP ..
 iaitu CDM Kak Ana & CDM Maisarah

Again business Premium Beautiful under Hai-O Marketing Sdn Bhd keluar suratkhabar.. 
meaning business yang mmg sangat-sangat kukuh & selamat la of course.. 
and telah melahirkan ramai USAHAWAN BUMIPUTRA.. 

My decision to do this business setahun yang lalu tidak sia-sia.. 
Alhamdulillah syukur ditemukan jodoh dengan business nie..
PELUANG yang datang pada masa tu sangat tepat & tidak di sia-siakan.

Antara kata2 CDM Maisarah shared from her FB:

"3 yrs ago i was like...most of u, terfikir2, takut2...and byk sangat fikir untuk start buat business ni...Alhamdulillah dengan sedikit keberanian and kepercayaan Mai dan berkat bimbingan and support barisan pemimpin2 lain and business partners tersayang..here i am"


With just a SINGLE STEP...!!! U will reach a thousand milesss..!!

Ini adalah antara SENIOR-SENIOR dalam business Premium Beautiful.


 "nak BERJAYA kena ikut jejak orang-orang yang telah BERJAYA"


Alhamdulillah again i'm in the right track .. pada yang masih ragu-ragu or masih 50-50 or berminat untuk change ur lifestyle & family and nak menyediakan masa depan yang terbaik untuk anak-anak .. jangan segan-segan call or email me. 
Insya-allah dalam business nie..TEAMWORK is the most important thing. 



Sabda rasulullah s.a.w:
" Sebaik-baik manusia adalah manusia yg memberi manfaat kpd orang lain "



Wednesday, 27 June 2012

Betullah tu!

Langkah beribu batu bermula dari keberanian memulakan langkah yang pertama . kerana tanpa keberanian mimpi tidak akan menjadi realiti . 
Langkah yg paling berjaya adalah mengikut jejak langkah orang yang telah terbukti berjaya :)) - CDM Kak Ana


Thursday, 21 June 2012

My Current Business



DUIT-$$$ bukan lah SEGALANYA...
Tapi SEGALANYA perlukan DUIT-$$$ terutama dalam kehidupan sekarang.

Keluar rumah je dah kena bwk kluar duit isi minyak, duit tol, bayar masuk tandas 30sen!, belanja makan keluarga & anak2 and ect. ect.
Setakat makan gaji je even kerajaan or swasta for sure takan cukup or cukup2 mkn punya... Campur dgn duit gaji hubby and kita... maybe la dalam RM6k or RM7k (kalau kurang cmna?? erkk)... Bulan-bulan mesti la nak bayar study loan, hutang 2/3 biji kereta , hutang rumah, duit simpanan, duit belanja rumah, duit belajar anak, duit mak bapak, bil air, bil elektrik and byk lagi la (pheww)...bila smpai hujung bulan dah kering je poket tu... mula tergaru2 kepala, mana nak cekau duit lagi... nak ambik duit simpanan sayang lak..if ada emergency, haaaaa kan susah, nak caras kad kredit, mula2 best la n tak hingat...at the end aduhai lemah bila nak membayarnye...kannn.. 


Jadi apakah jalan penyelesaian pada masalah ini... well cari duit lebih la kannn...dengan cara??? 
--BERNIAGA of couse--

Rasulullah pernah bersabda yang bermaksud: 
“9/10 rezeki itu adalah datang daripada PERNIAGAAN.” 
(Hadis riwayat Tirmizi)
MLM is a part of business... and untuk kita sertai MLM, kita perlu mencari syarikat yang kukuh and utuh dari semua segi terutamanya plan pemasaran... and Syarikat Hai-O is one of the best on providing a good Long Term Marketing Plan.

Background company yang kukuh dan tak perlu dipertikaikan lagi..bukan setakat itu sahaja, tapi syarikat juga telah melahirkan pemimpin2 yang hebat dan telah terbukti kejayaan mereka. Syarikat telah memperkenalkan Marketing Plan yang sungguh senang & terjamin... Kita hanya ikut saja landasan dan tak perlu nak buat sendiri kerana pemimpin sendiri akan turun padang tok membantu kita..

"NAK BERJAYA, MESTI JAYAKAN RAKAN KONGSI KITA DAHULU"

Me cukup suka dengan statement diatas..sebab my leader selalu remind dengan statement nih.. This is NOT a PYRAMID systems..Bukan jenis orang bawah, jayakan orang atas...Business ni base on our own effort and by group, if u buat, u dapat & TEAMWORK is very important...



(gambar teratas dari kiri: CDM Kak Ana & dibelakang dia CDM Abg Lan)
- Tersenarai diantara jutawan muda..dipilih utk menghiasi magazine PERSONEL MONEY-

Bayangkan dalam masa hanya 6 tahun beliau join Hai-O....wang beku yang terkumpul dalam bank beliau ialah sebanyak.....RM10 Juta...subhanaAllah. Ini semua bermula dengan semangat dan impian yang di tanam oleh beliau. NOW....contoh dah ade di depan mata...dah wujud...dah lahir...cuma minda dan hati kita yang menentukan samada nak atau tak je kita jadi seperti beliau.



My Top Leader CDM Hanis
From just a plain housewife... to a totally successful young entrepreneur
 CDM Hanis selalu cakap
yang penting kita PERLU ADA MATLAMAT YG JELAS
maksudnya we must have BIG DREAMS....
insyaAllah dgn impian…hala tuju business yang jelas, kita ada momentum untuk buat business.

She is now earning RM200k++/monthly
korang rasa gaji sapa ni??? Gaji CEO pun kalah yee..


Allah berfirman "Aku tidak akan mengubah nasib hambaku, melainkan mereka ingin mengubahnya"

Jadi peluang untuk berjaya dah ade di depan mata...tinggal kita je nak ambil atau tak peluang tu... 

INGAT....

Orang yang berjaya ialah orang yang positif fikirannya...dan orang yang sentiasa mundur ialah orang yang negatif fikirannya...
kategori manakah anda?? 

Fikir-Fikirkan

Jika ANDA ingin kehidupan yang lebih selesa
Ayuh bangkit...
Mulakan langkah pertama
I'll show u how and guide u along the way
Be part of our team....

WE ARE LOOKING FOR PEOPLE WHO INTERESTED IN MONEY!!!

Call/ SmS me @ 016.660.7469


“MAKE MONEY BEFORE MONEY WILL TROUBLE US.."


Wednesday, 13 June 2012

Promotion Premium Beautiful

Ok, ramai lagi yang tak tahu about the rebate yer?

Ramai plak yang email / SMS  tanyer about the promotional cash rebate ader lagi ker tak? Yes, people, promotional cash rebate STILL ON lagi yer. tapi, as far as i am concern, me pon tak sure biler promotional cash rebate nie akan berakhir. So, selagi ader promotional cash rebate nie, kalau boleh cepat-cepat la you all grab peluang nie yer. sebab lepas abis promotional cash rebate nie dah abis, you all merayu camner pon, memang takkan dapat punyer lah.

So, people, aper lagik, just grab the chance. The more the merrier. Lagik banyak set Premium Beautiful yang you all beli in a single receipt, lagik banyak rebate you all akan dapat...:)

PROMOTIONAL CASH REBATE:
1 set Premium Beautiful -- RM225.00 Cash Rebate
3 sets Premium Beautiful -- RM1000.00 Cash Rebate
5 sets Premium Beautiful -- RM1700.00 Cash Rebate
7 sets Premium Beautiful -- RM2500.00 Cash Rebate
10 sets Premium Beautiful -- RM4500.00 Cash Rebate

So, cepat-cepat pakat dengan kawan you all yer...:) The more, the merrier. 

So, grab this chance. jangan tunggu sampai promotion dah habis, baru you all nak contact me plaks. No, no...:)

As usual just directly holla me at 016-6607469.


Jom Amalkan

Testimoni - Endometriosis

Testimoni from my sideline.

Assalamualaikum..

hari nie nak update pasal follow up endometriosis aku last Friday..

Note: Refer endo1endo2after pki PB utk kisah endometriosis aku..

Jumaat lepas aku ade follow up endometriosis dkt HSI tmpt aku kerja cum tmpt check up.. :)

Sampai clinic pagi dlm kul 10 lebeh sbb ek ok ek ok siap2 kemas anak, sarapan la ape laa..lambat la tibe nye dkt HSI tue..ihihih..

lepas register, tunggu turn..
 nervous jugak sebab aku tak makan pon ubt hormon yg doktor bg mase previous follow up..
ye laa kalo ade lg endometriosis, die tanye mcm2 takut jugak kan kene marah..
ihihihih..

so bile turn aku kene panggil, doktor suruh baring sebab nak wat scan ultra sound..
aku suke betol kene scan sbb mcm best je tgk kat dlm perut sendiri..
kalau ade baby laaagiiii best..ihihihih..

Mase kene scan tue, doktor ckp yang aku nye cyst dah takde..
aku mcm haaa? sebok2 sambil baring nak tgk monitor scan tue..
doktor tanye, "period sakit lg tak?"
aku ckp, "3 kali latest period baru2 nie tak sakit dah.."(aku br period 3kali lepas gune PB)
doktor ckp, "ok..nampaknye cyst awak dah mengecut, dan mungkin darah yang beku2 tue semua dah keluar sebab dari scan nie memang dah tak ada apa2 lagi la, tapi awak monitor je lagi period awak, kalau masih sakit, datang balek la"
aku mcm, terkedu gak sbb die ckp memang dah tak ada darah beku..syukur alhamdulillah..

sbb dari apa yang doktor pakar tu explained sebelom2 nie, cyst akan mengecut kalau kita tak period atau pon kita mengandung..selagi kita period, selagi tue la akan sakit period pain..dan dia ckp lagi mcm aku punye kes, berkemungkinan aku akan sakit period pain tue smpi aku menopos, baru habis cerita..

doktor tue ckp, "ok untuk masa sekarang, kita akan stopkan appointment awak, tapi kalau rase sakit2 terok masa period, dtg jumpe balek"
aku pon, "ok doctor, terima kasih..."
aish pon main lambai2 doktor..ihihihih..

kesimpulan yang aku boleh buat sepanjang aku gunakan PB untuk masalah period pain kronik aku nie kan,

1) PB melancarkan darah beku yang ada dalam rahim(punca endometriosis), dan masa period pon darah yg kuar pon mcm fresh je..takde dah ketol2 yg besar2 tue..macam aku, kalau kuar ketol2 tue, waktu tu la sakit senggugut yang paling terok aku rasa..bleh rase nak mengerekot2 mcm udang..

2) biasanya aku akan mengalami pre haid, sakit perut mcm nak senggugut tu(tp sakit2 yang boleh dihandle lagi la rasenye), dalam 2weeks before period..tapi bila dah start pakai PB, aku tak rasa sakit perut pon, alih2 je dah period..tak sedar pon kene period..:)

3) bila dah period, yang paling aku bersyukur sgt2 sebab aku dah tak de rase period pain kronik lagi yang smpi aku tak boleh nak bgn, yang kalau aku kene memang aku tdo je sbb nak hilangkan rasa sakit senggugut tu..mcm aku, hari ke5 pon aku masih kene period pain..tapi dah 3kali nie aku syukur sangat2..tak rasa sakit, even aku rasa mcm hari2 biasa je..:)

4) sakit belakang masa period pon dah tak ada..sbb aku yakin yang bila badan kita dah kene grip dgn korset nie, badan rasa cam sedap je..dan tulang pon berada dalam kedudukan yang betol..ntah aku tak rasa sakit pinggang pon masa period lepas pki PB..

aku rasa tue je la yang boleh aku share dgn korang pasal keberkesanan PB terhadap diri aku..aku slalu ckp dkt hubby, kalau la aku beli PB lebih awal, kan best...ihihihih..tapi biasa laa..benda mahal macam nie, memang kene survey sehabis baek..dan aku syukur sgt yg kezen aku gune PB corset nie..kalau tak, mungkin aku masih mencari2 sape la org yang boleh aku gunekan untuk convince hubby aku pasal corset nie..:)

Bagi aku, selain kecantikan luaran, kesihatan dalaman yang paling aku utamakan..kalau dari segi kecantikan luaran pinggang ramping, aset terletak di tempat yang betul, tak dpt la aku nak share pics2 mcm tue dkt korang..maybe aku kene pinjam my partner's nye pics laa kan sebab mcm tak sesuai la aku nak publish2 bg org tgk..iihihiihh..unless kalo korang tgk aku sendiri la depan mata..tp kawan aku ckp aku nampak kecik skang compared to sebelom nie(masalah aku gemok lepas bersalin tue) ihihih...kalau dari segi kesihatan dalaman, aku boleh share dengan semua..especially mende2 yang aku rasa byk sgt PB nie bantu sebenanrnye..

Ahamdulillah di izinkan olehNya, hilang terus cyst dia. So pada uolls yg ada problem yg sama, x salah ye kalau kita mencuba. Peace!