Thursday, 21 June 2012

My Current BusinessDUIT-$$$ bukan lah SEGALANYA...
Tapi SEGALANYA perlukan DUIT-$$$ terutama dalam kehidupan sekarang.

Keluar rumah je dah kena bwk kluar duit isi minyak, duit tol, bayar masuk tandas 30sen!, belanja makan keluarga & anak2 and ect. ect.
Setakat makan gaji je even kerajaan or swasta for sure takan cukup or cukup2 mkn punya... Campur dgn duit gaji hubby and kita... maybe la dalam RM6k or RM7k (kalau kurang cmna?? erkk)... Bulan-bulan mesti la nak bayar study loan, hutang 2/3 biji kereta , hutang rumah, duit simpanan, duit belanja rumah, duit belajar anak, duit mak bapak, bil air, bil elektrik and byk lagi la (pheww)...bila smpai hujung bulan dah kering je poket tu... mula tergaru2 kepala, mana nak cekau duit lagi... nak ambik duit simpanan sayang lak..if ada emergency, haaaaa kan susah, nak caras kad kredit, mula2 best la n tak hingat...at the end aduhai lemah bila nak membayarnye...kannn.. 


Jadi apakah jalan penyelesaian pada masalah ini... well cari duit lebih la kannn...dengan cara??? 
--BERNIAGA of couse--

Rasulullah pernah bersabda yang bermaksud: 
“9/10 rezeki itu adalah datang daripada PERNIAGAAN.” 
(Hadis riwayat Tirmizi)
MLM is a part of business... and untuk kita sertai MLM, kita perlu mencari syarikat yang kukuh and utuh dari semua segi terutamanya plan pemasaran... and Syarikat Hai-O is one of the best on providing a good Long Term Marketing Plan.

Background company yang kukuh dan tak perlu dipertikaikan lagi..bukan setakat itu sahaja, tapi syarikat juga telah melahirkan pemimpin2 yang hebat dan telah terbukti kejayaan mereka. Syarikat telah memperkenalkan Marketing Plan yang sungguh senang & terjamin... Kita hanya ikut saja landasan dan tak perlu nak buat sendiri kerana pemimpin sendiri akan turun padang tok membantu kita..

"NAK BERJAYA, MESTI JAYAKAN RAKAN KONGSI KITA DAHULU"

Me cukup suka dengan statement diatas..sebab my leader selalu remind dengan statement nih.. This is NOT a PYRAMID systems..Bukan jenis orang bawah, jayakan orang atas...Business ni base on our own effort and by group, if u buat, u dapat & TEAMWORK is very important...(gambar teratas dari kiri: CDM Kak Ana & dibelakang dia CDM Abg Lan)
- Tersenarai diantara jutawan muda..dipilih utk menghiasi magazine PERSONEL MONEY-

Bayangkan dalam masa hanya 6 tahun beliau join Hai-O....wang beku yang terkumpul dalam bank beliau ialah sebanyak.....RM10 Juta...subhanaAllah. Ini semua bermula dengan semangat dan impian yang di tanam oleh beliau. NOW....contoh dah ade di depan mata...dah wujud...dah lahir...cuma minda dan hati kita yang menentukan samada nak atau tak je kita jadi seperti beliau.My Top Leader CDM Hanis
From just a plain housewife... to a totally successful young entrepreneur
 CDM Hanis selalu cakap
yang penting kita PERLU ADA MATLAMAT YG JELAS
maksudnya we must have BIG DREAMS....
insyaAllah dgn impian…hala tuju business yang jelas, kita ada momentum untuk buat business.

She is now earning RM200k++/monthly
korang rasa gaji sapa ni??? Gaji CEO pun kalah yee..


Allah berfirman "Aku tidak akan mengubah nasib hambaku, melainkan mereka ingin mengubahnya"

Jadi peluang untuk berjaya dah ade di depan mata...tinggal kita je nak ambil atau tak peluang tu... 

INGAT....

Orang yang berjaya ialah orang yang positif fikirannya...dan orang yang sentiasa mundur ialah orang yang negatif fikirannya...
kategori manakah anda?? 

Fikir-Fikirkan

Jika ANDA ingin kehidupan yang lebih selesa
Ayuh bangkit...
Mulakan langkah pertama
I'll show u how and guide u along the way
Be part of our team....

WE ARE LOOKING FOR PEOPLE WHO INTERESTED IN MONEY!!!

Call/ SmS me @ 016.660.7469


“MAKE MONEY BEFORE MONEY WILL TROUBLE US.."


No comments:

Post a Comment